balladnr766.blogg.se

Här kommer det skrivas om en renovering av en ballad från 70-talet.

Enars

Kategori: Allmänt

 
För att få ett snyggt intryck av båtens utsida beställde vi nya sprayhood. Vi valde att ta från ett närliggande företag, Enars segelmakeri. Vi valde det utav flera andledningar, vi ville gynna företagen i Oxelösund, de kom ner till båten och prövade, vi kunde ha mycket åsikter om utförande och sist med inte minst så har de ett väldigt trevlig bemötande så det var ett självklart val.
Innan hade båten relativt ny sprayhood och bomkapell men i beige och de faller inte oss i smaken så ett färgbyte var självklart. Jaha man kunde ju inte ha en marinblå sprayhood och ett beige segelkappel, där började det.
Vi var ju tvugna att beställa nytt segelkapell också och ja en sån där supstuga är ju också kanske bra att ha, så det blev en sådan och ja då kunde vi ju lika gärna ta ett rullfockskappel också. Sagt och gjort vi beställde alltihopa.
Nästa fråga vi ställde var hur allt skulle se ut, vi ville göra sprayhooden något större men heller inte för stor men med skicklig hjälp från Magnus segelmakeri kom vi fram till ett bra förslag och utefter sprayhooden formades supstugan (sittbrunnskapellet).
Såhär blev resultatet.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: