balladnr766.blogg.se

Här kommer det skrivas om en renovering av en ballad från 70-talet.

Hobbykväll

Kategori: Allmänt

Efter jobbet på onsdagar har vi aktivitet i lokalerna, vi kör då hobbykväll för de anställda och grejar och donar med våra båtar! Ikväll blev det några timmar med att skära ut de limmade innertaksskivorna, och efter det blev det inkoppling av spotlights! Led Spotlightsen ligger på 1,8w st och jag monterade upp 6 st! Blev även en sväng med fernisspenseln, då de inre grabbreckerna har renskrapats och slipats och får nu några laget fernissa på sig istället gör olja! Det var allt för ikväll! Här kommer lite bilder 
Taket presic utskuret!

Spotlightsen monteras 
Go' kväll / Jocke och Bea 

Februari

Kategori: Allmänt

På torsdag planerar vi för att köra ner båten till jobbet igen och färdigställa pentryt och koppla ihop den nya elen. Under vintern har vi investerat i lite nya prylar, så som elpanel från blue sea med automatsäkringar och voltmätare, landströmscentral med landströmsladdare och sen ett antal småprylar so tex ny ankarrulle i rostfritt med 50m band, säkringshållare till huvudsäkringar mm.
Har också hunnit med att färdigställa nergångstrappan/stegen som blev lite annorlunda mot orginal trappan, istället för helt i mahogny så blev stegen i obehandlad teak och resten av mahogny som är fernissad i matt!
Kylboxen har nu fått ett lock som är isolerat, byggdes av marinplywoood och sedan isoleringsmaterial och sen plastades luckan ihopp och efter det fick den sig en spacklings omgång och till slut lite härdfärg!
Just nu håller vi på att fixa innertaket som är klätt med vit klädselduk med mahognyribb. Den gamla duken hade börjat tappat fäste från limmet och började bli hängig så vi bestämde oss för att demontera det och ta bort den gamla klädselduken och ersätta med ny. Det var lite slit med att få bort den gamla duken med efter några timmar skrapning så var de färdiga för att limmas om.
Sen är man lite tokig, så jag tänkte att jag skulle göra mina egna + och - kopplingsplintar till förbrukning och startbatteri och det var riktigt roligt. Började med att ta vanlig pvc plast tror jag det heter och monterade 5 st rosfria m10 bultar igenom, uppe på plast plattan satte jag sedan dit ett kopparbläck och låste fast med muttrar och så ett skyddsglas av plexi på toppen! Fantasin flödar!
Här kommer också några små detaljer som får inredningen till en bättre enhet. Ny mastkrage, ny mahognyring till luftintgat ist för en vit plast ring
Snart är det båtmässa och hoppas på att hitta lite nya idéer och även lite nya delar i tillbehörshallen! Ska även försöka uppdatera bloggen lite flitigare nu när vi kommer igång med båten igen! Ses snart igen! Hoy