balladnr766.blogg.se

Här kommer det skrivas om en renovering av en ballad från 70-talet.

Kabeldragningen och båtmässa!

Kategori: Allmänt

Har under veckan färdigställt innertaket och fått fart på spotlightsen, tanken vart att koppla spotlightsen till en dimmer men då jag inte hade läste tillräckligt och missat att de inte var dimmerbara så fick det bli en vanlig strömbrytare! 


Montering av nya innertaket!

Vi blev väldigt nöjda med slutresultatet! 

På fredagen åkte vi till Älvsjö och båtmässan, men på vägen upp stannade vi på byggplast och där inhandlades lite prylar till elinsalationen! 
På båtmässan gick vi runt och kikade på lite nya segelbåtar och letade nya smarta lösningar! Vi kom fram till att Scanner var sen finaste båten på mässan men arcona är också en favorit! Blev också lite andra roliga inköp på mässan, hittade ett fint sittbrunnsbord i teak från watski sen slog vi till på ett nytt segelställ från Boding. Nytt storsegel och ny rullgenua i crusinglaminat sydda i triradial, storseglet med ett rev, två fulllattor i toppen och två halvlattor längst ner! Kommer bli otroligt roligt att känna skillnaden från våra gamla trasor :) 

Idag lördag fortsatte jag att koppla elen till motorn, satsar på grova kablar för att slippa spänningsfall och få bra laddning!  Förbrukningsbaterierna sitter i förpiken så dit får det bli 50mm2 kablar! Har också monterat ett skiljerelä som gör att startbatteriet får laddning först och när det är fulladdat så skickas laddningsströmmen vidare till förbrukningsgruppen. Så nu är det bara styrkablar till motorinstrumenten kvar på motorsidan och sen är det klart för provstart! Så under nästa vecka håller vi tummarna för provstart!


Huvudströmbrytare längst ner i lådhutschen 


Grovkablar, huvudsäkring och kopplingsplintar mellan startbatteriet och motorn!

Nu tar vi kväll! Ciao!