balladnr766.blogg.se

Här kommer det skrivas om en renovering av en ballad från 70-talet.

Teakrenoveringen i sittbrunnen

Kategori: Allmänt

Vårt utgångsläge. All teak i sittbrunnen var oljad och hade fått ett fult och utslitet utseende. Skrapningen och slipningen kan börja!
Det var mycket slipning och skrapning för att få bort all olja som verkligen trängt in trät. Men fint blir det!
 
 
Vissa ribbor var dåliga så vi bytte ut dessa, mycket pyssel och svårt för att vara första gången som vi gör detta, men vi är nöjda med resultatet.
Baksidorna på teaksitsarna var uppruttna så vi fick riva bort allt och sätta dit nya plywoodskivor och sen sätta riktiga dropprännor för att inte återkomma till samma problem.
Efter allt slipande försvann mycket plugg, så vi pillade bort alla pluggar och sen limmade vi och satte dit nya, mycket piller men ett roligt jobb ändå.
Sittbrunnsfacken skulle få sig en lite uppfräschning dem också. Det började med att jag satte min fot mot det vid segling och då gick teakramen sönder så det var dags att göra något.
Luckorna tillfälligt på plats igen, med nya tätningslister. Nu ger vi oss på den teak som sitter fast i sittbrunnen, lite pilliare och svårare då de är lite mer slitna och man måste vara lite mer försiktig när man kör med slipmaski, och inte bara det, det mesta gick inte att köra med slipmaskin utan det var tvunget att handslipas.
Nya nedgångsluckor gjordes för att få ett snyggt helhetsintryck i sittbrunnen.
Första testet :)
Nya luckorna helt klara och nya avlastare och lazy jacks inköpta :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: